Jdi na obsah Jdi na menu

Krémová bramboračka

2 lžíce másla, 4 střední brambory, 1 cibule, 200 g kořenové zeleniny, 1,25 l vařící vody, 2 kostky zeleninového bujónu, 1 hrst čerstvé petrželové natě, 2 stroužky česneku, 2 lžičky majoránky, hrst hrášku

Zeleninu i brambory oloupeme, očistíme a nakrájíme na drobné kostky. V hrnci rozpustíme máslo a 3 minuty na něm dusíme nakrájenou kořenovou zeleninu. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dál dusíme a mícháme, dokud se vše nezačne přichytávat ke dni hrnce. Zalijeme vroucí vodou, přidáme bujón a necháme zakryté 5 minut vařit. Přidáme brambory, přikryjeme a vaříme doměkka, asi 10 minut. Pak přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Rozmixujeme ponorným mixérem a vložíme hrášek. Prohřejeme.

Podle původního receptu

kremova_bramboracka.jpg