Jdi na obsah Jdi na menu

Asijská polévka s hlívou a zázvorem

75 ml sójové omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje, ½ lžičky mletého kmínu, ¼ lžičky mletého koriandru, 2cm kousek zázvoru, 2 stroužky česneku, 150 g hlívy ústřičné, 800 ml vody, svazek rýžových nudlí, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 mrkev, kousek pórku, sůl, 2 jarní cibulky, 4 lžičky bílého sezamu

Na mírném ohni v hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme oloupaný, najemno nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek, kmín a koriandr. Necháme asi 30 vteřin rozvonět a přisypeme omytou, na nudličky nakrájenou hlívu. Zvýšíme teplotu a smažíme 3 minuty. Poté směs podlijeme vodou a vložíme do ní bujón. Přilijeme sójovou omáčku, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Přidáme rýžové nudle, očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev a pórek. Vaříme 2 minuty. Ochutnáme a dle chuti dosolíme. Polévku podáváme posypanou nudličkami jarní cibulky a sezamem.

asijska_s_hlivou_a_zazvorem.jpg