Jdi na obsah Jdi na menu

Cullen skink

2 lžíce másla, 1 pór (bez tmavě zelené části), 400 g brambor, 250 g filetů z tresky (příp. z makrely), 1 bobkový list, 300 ml plnotučného mléka, 300 ml zeleninového vývaru, 1 lžíce čerstvě nasekané petrželky, sůl, pepř

Pomalu přivedeme k varu rybu zalitou mlékem s bobkovým listem. Chvilku povaříme a na horké ploténce ještě necháme dojít. Mezitím rozpustíme v hrnci máslo, přidáme na proužky nakrájený pórek a smažíme na středním ohni do měkka. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a několik strouhnutí černého pepře a několik minut smažíme. Přilijeme zeleninový vývar (jen nejnutnější množství), přisolíme a uvaříme. Rybu vyndáme děrovanou lžící, necháme trochu vychladnout, natrháme na větší kousky a vykostíme. Mléko přilijeme k bramborám. Přímo v hrnci můžeme menší část brambor rozšťouchat. Rybu vrátíme do hrnce. Případně dochutíme a podáváme posypané petrželkou a tradičně s chlebem.

Víceméně podle originálního receptu

cullen_skink.jpg