Jdi na obsah Jdi na menu

Kroupová polévka s brambory a houbami

80 g krup, 250 g hřibovitých hub čerstvých nebo zmražených, 2 menší brambory, 1 menší cibule, 1 l zeleninového vývaru, 2 polévkové lžíce panenského olivového oleje, sůl a pepř podle chuti

Den předem namočíme propláchnuté kropy ve vodě. Nadrobno nakrájíme cibuli a zpěníme ji v hrnci na oleji. Houby nakrájíme nahrubo, přendáme je do pánve a necháme 5 až 10 minut za občasného míchání smažit. Přidáme namočné kroupy, zalijeme horkým vývarem a asi 15 minut vaříme. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme je na drobné kostičky. Poté je přidáme do hrnce a uvaříme. V případě potřeby dosolíme a podle chuti přidáme pepř. Před podáváním necháme několik minut odpočívat.

kroupova_polevka_s_brambory_a_houbami.jpg