Jdi na obsah Jdi na menu

Kroupová s žampiony a fazolemi

350 g krémových žampiónů, 250 g vařených bílých fazolí, 200 g ječných krup, 100 g cibule, 2 větvičky tymiánu, 1 stroužek česneku, 4 lžíce panenského olivového oleje, 4 kostičky zeleninového vývaru, sůl a černý pepř podle chuti

Kroupy namočíme a necháme nabobtnat. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme do něj stroužek neloupaného česneku. Smažíme ho na mírném ohni. Mezitím oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Přidáme ji do hrnce a zpěníme. Žampionům oddělíme klobouky od noh a nohy pokrájíme na kolečka. Vyndáme česnek z hrnce, přidáme nohy žampionů a tymián. Promícháme, přidáme kroupy a bujón a dolijeme vodou. Přikryjteme pokličkou a vaříme na mírném ohni. Mezitím nakrájíme kloboučky žampionů na plátky. Když kroupy trochu změknou, přidáme žampiony a uvařené fazole, dochutíme solí a pepřem a dovaříme. Polévku podáváme horkou s několika kapkami olivového oleje.

Upravený původní recept

kroupova_s_zampiony_a_fazolemi.jpg