Jdi na obsah Jdi na menu

Rybí polévka s knedlíčky

300 g kapřího masa + ocas, hlava bez žaber a zbylé odřezky, 1 cibule, 150 kořenové zeleniny, špetka nového koření, špetka pepře, sůl, 1 vejce, zelená petrželka, strouhanka podle potřeby, 30 g másla, 30 g dětské krupičky, 150 g zeleniny

Do hrnce s vodou dáme cibuli, 150 g kořenové zeleniny, rybí maso, hlavu, ocas a odřezky. Zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Polévku přecedíme, maso z ryby obereme, kosti a zeleninu vyhodíme. Obrané maso dáme do misky, přidáme vejce a rozmělníme vidličkou. Přidáme nasekanou petrželku, sůl, pepř, zahustíme strouhankou a vytvarujeme knedlíčky. V hrnci zpěníme na másle krupičku a na jemné nudličky nebo kostičky nakrájenou zeleninu, zalijeme vývarem, osolíme, přidáme nové kořeni a pepř a uvedeme do varu. Chvilku povaříme, pak zavaříme knedlíčky a dochutíme podle potřeby.

rybi_s_knedlicky.jpg