Jdi na obsah Jdi na menu

Rybí polévka

Do hrnce se studenou vodou dáme vařit rybí hlavy, ploutve a kostru. Vaříme pomalu 1–2 hodiny a na posledních 15 minut přidáme jikry či mlíčí. Poté přecedíme a vývar dále redukujeme bez pokličky na plotně. Z koster a hlav obereme použitelné maso, přidáme jikry či mlíčí a zbytek vyhodíme.

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a osmahneme. Zaprášíme polohrubou moukou, rozmícháme a přilijeme rybí vývar. Přidáme mleté nové koření, můžeme přidat zeleninový bujón v kostkách, a uvaříme doměkka. Rozmixujeme, ještě přivedeme k varu, přidáme nakrájený pórek a chvilku povaříme. Nakonec vložíme obrané maso a jikry či mlíčí. Podáváme s petrželí a osmaženými kostičkami chleba.

rybi_polevka.jpg