Jdi na obsah Jdi na menu

Thajská kokosová

1 lžíce polévkové pasty Tom Yum nebo červené kari, 2 lžíce oleje, 2 lžičky sušeného galgánu, 1 lžíce sušené citronové trávy, 1 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce rybí omáčky, 100 g krevet, 1 malá cibule, 1 menší rajče, 100 g hub Shiitake nebo hlívy, 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru, 3 lžíce kokosového krému, limetková šťáva, hrst čerstvého koriandru

Ve větším hrnci zahřejeme olej a přidáme pastu. Mícháme a přidáváme galgán, citronovou trávu, rybí omáčku a cukr a zahříváme 2–3 minuty. Poté přidáme cibuli nakrájenou na osminy, houby, krevety a rajče nakrájené na kousky. Promícháme a necháme 2–3 minuty opéct. Zalijeme vývarem a vaříme 5–10 minut. Nakonec přidáme limetkovou šťávu, kokosové mléko a promícháme. Polévka by měla mít vyváženou chuť: ne moc sladká a ne moc kyselá. Podáváme posypané nadrobno pokrájeným koriandrem.

thajska_kokosova.jpg