Jdi na obsah Jdi na menu

Z fazolí mungo

28. 3. 2020

1 hrnek suchých fazolí mungo, 1,5 l zeleninového vývaru, 2 lžíce másla či olivového oleje, 1–2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička kurkumy, ½ lžičky římského kmínu, ½ lžičky mleté skořice, 1 chilli paprička, sůl, citronová šťáva, příp. čerstvý koriandr a výhonky mungo na servírování

Mungo zalijeme vodou a necháme přes noc máčet. V hrnci orestujeme na drobné kostičky pokrájenou cibuli. Když je měkká, přidáme drcený česnek a chvíli na to i všechno koření. Zamícháme a minutu restujeme. Přidáme slité fazolky, jemně pokrájenou chilli papričku, sůl a zalijte vše vývarem. Přivedeme k varu a částečně přiklopené pomalu vaříme doměkka. Podle potřeby doléváme vodu. Hotovou polévku dochutíme solí a citronovou šťávou. Servírujeme s čerstvým koriandrem a pokrájenými výhonky.

z_fazoli_mungo.jpg