Jdi na obsah Jdi na menu

Cibulová

60 g másla, 900 g cibule, 2 lžičky cukru, špetka soli a pepře, 1,5 polévkové lžíce mouky, 1 lžička sušeného tymiánu, 1,7 l vývaru, 140 ml suchého bílého vína

12 kusů bagety nakrájené na silnější plátky, 1 lžíce olivového oleje, 225 g strouhaného tvrdého sýra

Na mírném ohni rozpustíme máslo, přimícháme cibuli nakrájenou na tenké proužky a přisypeme cukr. Smažíme na středním ohni dokud cibule nezezlátne, podle vrstvy cibule 30–40 minut. Poté cibuli zaprášíme moukou a smažíme další 2–3 minuty. Přilijeme víno a vývar a rozmícháme mouku. Přidáme sůl, pepř a tymián a částečně zakrytou vaříme na mírném ohni dalších 15 minut.

Bagetu lehce potřeme olivovým olejem, posypeme nastrouhaným sýrem a na plechu v troubě několik minut grilujeme. Bagetu položíme na hladinu polévky a podáváme.

cibulova_zapekana.jpg