Jdi na obsah Jdi na menu

Gazpacho

800 g rajčat, ½ salátové okurky, 1 zelená paprika, 1 malá červená cibule nebo několik jarních cibulek, 2 stroužky česneku, 2 lžíce vinného octa, 3 lžíce olivového oleje, 4 plátky staršího toastového chleba, mletý pepř a sůl

Rajčata bez bubáků, oloupanou okurku a papriku bez jadřince nakrájíme na kousky, česnek nakrájíme najemno cibuli nahrubo, dáme do mixéru, přidáme ocet, olej, sůl a pepř a nahrubo rozmixujeme. Přidáme chléb bez kůrky, necháme chvíli nasáknout a  rozmixujeme dohladka. Necháme chladit a podáváme mírně pod pokojovou teplotou, ozdobené čerstvými bylinkami, např. bazalkou nebo pažitkou, či dochucené římským kmínem nebo chili.

gazpacho.jpg