Jdi na obsah Jdi na menu

Pikantní pekingská polévka

Po hrsti mrkve, jidášova ucha, bílého zelí nebo nakládaných bambusových výhonků, červené nebo žluté papriky a fazolek, 1 kostka zeleninového vývaru, 2 lžíce oleje, 1 l vody, 6 lžic sójové omáčky, 3 lžíce rýžového octa, 2 špetka (nebo podle chuti) chili, 1 lžíce cukru, špetka wej-su, 3 lžíce solamylu, sůl podle chuti, 1 vejce, zelená nať na ozdobu

Jidášovo ucho zalijeme částí horké vody a necháme nabobtnat. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousíčky a krátce osmahneme v rozpáleném oleji. Zalijeme částí vody, vhodíme zeleninovou kostku a vaříme. Houby nakrájíme na kousíčky a přidáme i s nálevem. Přidáme sójovou omáčku, ocet, chili, cukr a wej-su a dovaříme. Podle chuti dosolíme. V misce dobře rozšleháme vejce a pomalu  vlijeme do vařící polévky – nemícháme. Vypneme oheň a vejce necháme srazit. Podáváme posypané zelenou natí.

pikantni_pekingska.jpg