Jdi na obsah Jdi na menu

Podzimní rýžová polévka

1 šálek nevařené pevné rýže, 250 g žampionů, 4 stroužky česneku, 2 střední mrkve, 2 řapíky celeru, 400 g brambor, 1 malá cibule, 700 ml mléka, 2 hrsti listového špenátu, 3 kostky zeleninového bujónu, 1 lžíce olivovéno oleje, 3 bobkové listy, 1 lžička mleté papriky, sůl a mletý černý pepř

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a smažíme, dokud se nerozvoní. Zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujón, bobkový list a rýži a vaříme. Po 15 minutách přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a brambory a dolijeme vody jen tolik, aby byly suroviny ponořené. Po chvíli přidáme na plátky nakrájené žampiony, přilijeme mléko a vaříme, dokud není rýže měkká. Občas promícháme. Nakonec přidáme špenát a necháme přejít varem. Dochutíme solí a pepřem.

Podle původního receptu

podzimni_ryzova.jpg