Jdi na obsah Jdi na menu

Veganská dýňová polévka

2 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička mleté kurkumy, 1 lžička mletého římského kmínu, ½ lžičky mletého zázvoru, špetka mletého pepře, půl menší dýně, 2 kostky zeleninového vývaru, ½ lžičky soli, ½ šálku ořechů (kešu nebo mandlí)

Ořechy několik hodin předem zalijeme horkou vodou. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, kurkumu, kmín, zázvor a pepř a mícháme, dokud se nerozvoní. Přidáme nakrájenou dýni, vývar, sůl a ořechy i s vodou. Dolijeme vodou, aby dýně byla ponořená, a zakryté pomalu a vaříme, dokud není dýně měkká. Rozmixujeme dohladka. Můžeme podávat ozdobené nasekanou jarní cibulkou, uzenou paprikou a dalšími ořechy.

Podle původního receptu

veganska_dynova_polevka.jpg