Jdi na obsah Jdi na menu

Cibulový dip

2 lžíce olivového oleje, 4 malé cibule, 2 snítky čerstvého tymiánu, 2 lžíce balzamikového octa, 2 lžíce worcesterské omáčky, ½ lžičky soli, ¼ lžičky mletého pepře, 230 g smetanového sýra, 125 ml zakysané smetany, 2 lžíce majonézy

Olej rozehřejeme v hrnci, vsypeme nakrájenou cibuli a na mírném ohni smažíme asi 30 minut, aby cibule získala karamelovou barvu. Vlijeme ocet a worcesterskou omáčku a přidáme tymián. Vaříme přikryté dalších asi 15 minut, aby vše zhoustlo. Osolíme, opepříme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Mezitím našleháme sýr, smetanu a majonézu. Pak vmícháme zchladlou cibuli a dochutíme solí. Minimálně 2 hodiny chladíme. Hodí se k burgeru nebo čerstvé zelenině pokrájené na hranolky.

cibulovy_dip.jpg