Jdi na obsah Jdi na menu

Muzika

300 g sušeného ovoce (z toho alespoň 100 g švestek a 100 g jablek, dále např. hrušky nebo meruňky), 2 lžíce rozinek, hrst vlašských ořechů, 2 hřebíčky, 1 svitek skořice, 1 hvězdička badyánu, asi 100 g mikulášského perníku nebo perníku na strouhání + hořké čokolády, med, citronová šťáva, sůl

Švestky a meruňky překrájíme, zbylé sušené ovoce případně nalámeme a spolu s ořechy zalijeme vodou a necháme přes noc máčet. Druhý den případně doplníme vodu, aby bylo vše ponořené, přidáme koření a zvolna vaříme asi půl hodiny. Přidáme nakrájený perník a necháme ho rozvařit, asi 5 minut. Nakonec přidáme případnou čokoládu a rozmícháme ji. Dochutíme medem, špetkou soli a citronovou šťávou. Podáváme teplé k vánočce.

muzika.jpg