Jdi na obsah Jdi na menu

Slané müsli

250 g ovesných vloček, 50 g dýňových semen, 50 g vlašských ořechů, 50 g slunečnicových semen, 25 g lněného semínka, 40 g melasy, 40 g vody, 3 lžičky soli, 1 lžička citronové kůry, 2 lžičky rozmarýnu, 2 lžičky tymiánu, 40 g olivového oleje

Do trouby předehřáté na 175 st. C dáme zapékat ovesné vločky s dýňovými semeny a vlašskými ořechy. Po 5 minutách přidáme slunečnicová semínka, v 10. minutě přidáme lněné semínko. Vždy promícháme. Ve 20. minutě přidáme vodu s rozmíchanou melasou, promícháme, a přidáme mleté bylinky, citronovou kůru a sůl a znovu promícháme. Ve 30. minutě poprášíme olivovým olejem a promícháme. Po celkem 40 minutách vyndáme.

slane_musli.jpg