Tortily s pikantní cizrnou
90 g hummusu, 1 lžíce sirupu (např. javorového), šťáva z 1 citronu, horká voda dle potřeby, 1 hlávka římského nebo ledového salátu
400g konzerva cizrny, 1 lžíce oleje, 4 lžíce chilli omáčky, 1 stroužek česneku, špetka soli
4 velké nebo 8 malých tortil, zelenina podle chuti, např. červená cibule, rajčátka, červená paprika
Vytvoříme dresing rozmícháním hummusu, sirupu a citronové šťávy. Přidáme tolik horké vody, aby byl hustý, ale tekutý. Dosolíme. Promícháme se salátem nakrájeným nahrubo.
Rozehřejeme na pánvi olej, přidáme slitou a okapanou cizrnu, většinu chilli omáčky a česnek. Osolíme a smažíme 3–5 minut. Jakmile cizrna mírně oschne, stáhneme s ohně a promícháme se zbývající omáčkou.
Každou tortilu naplníme salátem s dresingem a cizrnou a posypeme nakrájenou zeleninou dle chuti. Okamžitě podáváme.