Jdi na obsah Jdi na menu

Fazolový salát s grilovanými cuketami

240 g vařených bílých fazolí, 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, šťáva z 1 citronu, 1 stroužek česneku, 1 lžička medu, 2 střední cukety, ½ konzervy kukuřice, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, hrst natrhaných bazalkových listů, 4 lžíce jemně nakrájeného sýra pecorino

Cukety nakrájíme na kostičky, rozvrstvíme na plech, postříkáme 1 lžící oleje, osolíme a opepříme. V troubě ji grilujeme na vyšší teplotu, dokud nezačne hnědnout. Mezitím v míse rozšleháme 2 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu, česnek a med. Přisypeme fazole a kukuřici, přidáme rozmarýn, promícháme a marinujeme při pokojové teplotě 30 minut. K fazolím přidáme mírně zchladlou cuketu, poté bazalku a promícháme. Před podáváním posypeme sýrem pecorino.

fazolovy_salat_s_grilovanymi_cuketami.jpg