Jdi na obsah Jdi na menu

Kroupový salát s ančovičkami a krevetami

200 g ječných krup, 130 g krevet, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 100 g třešňových rajčat, 5 ančoviček v oleji, bazalka, černý pepř a citronová šťáva podle chuti

Kroupy dobře propláchneme a necháme několik hodin namáčet. Poté vodu osolíme a kroupy vaříme (asi 20–25 minut). Mezitím si rajčata umyjeme a nakrájíme na čtvrtky, poté rozehřejeme olej a na něm osmahneme a rozmačkáme ančovičky. Přidáme k nim krevety a chvilinku smažíme. Když jsou kroupy vařené, ale ještě trochu křupavé, scedíme je, vsypeme do nádoby s přísadami, promícháme a necháme vychladnout. Pak přidáme rajčata, trošku oleje, dochutíme kořením, přidáme natrhanou bazalku a promícháme. Necháme odležet nejméně hodinu v chladničce.

kroupovy_salat_s_ancovickami_a_krevetami.jpg