Jdi na obsah Jdi na menu

Teplý tuňákový salát

600 g malých nových brambor, 2 lžíce bazalkového pesta, 185 g tuňáka v olivovém oleji, 4 lžíce olivového oleje (může být i od tuňáka), 200 g mražených zelených fazolek, 2 hrsti špenátu, 10 třešňových rajčat

Neoloupané brambory dobře omyjeme, dáme do vroucí vody a vaříme téměř doměkka. Mezitím smícháme pesto s olejem a tuňáka necháme okapat a rozdělíme vidličkou. Na poslední tři minuty přidáme k bramborám fazolky. Poté obojí scedíme a chvilinku necháme oschnout. Větší brambory překrojíme, dáme do salátové mísy a prohodíme s pestem s olejem. Vmícháme špenát a tuňáka, dosolíme a opepříme a vmícháme překrojená rajčata.

teply_tunakovy_salat.jpg