Jiné
Příspěvky
Vločková česnečka
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ovesné vločky a lehce je opražíme. Do směsi rozklepneme vejce, osolíme a umícháme smaženici. Zalijeme ji vývarem, ochutíme česnekem, pepřem a majoránkou a uvaříme doměkka. Ozdobíme pažitkou nebo petrželí.
Česnekovo-sýrová krémová
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme trochu mouky a usmažíme cibulovou jíšku. Zalijeme ji vodou, přidáme zeleninový bujón a na kostičky rozkrájený brambor a přivedeme k varu. Přidáme tavený sýr a vaříme. Ke konci přidáme mléko nebo smetanu a prolisovaný česnek a ještě necháme přejít varem. Podáváme s osmaženou houskou.
Řecká s jogurtem
90 g balkánského sýra, 5 stroužků česneku, 125 g dobrého jogurtu, 1,5 dl zeleninového vývaru, 1 lžíce mouky, 2 vejce, bobkový list, kuličkový pepř, tymián, sůl...
Sójová dršťková
Podle návodu uvaříme sójovou drť v osolené vodě. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova, zaprášíme mletou paprikou a moukou, krátce osmahneme a zalijeme zeleninovým bujónem. Uvedeme do varu a přidáme kmín, trošku pepře, česnek, sójovou drť a nakonec majoránku. Můžeme dochutit polévkovým kořením nebo sójovou omáčkou.
Dánská rybí
125 g hrachu, 250 g mořských ryb, 2 cibule, 2 mrkve, ½ malého celeru, 3 stroužky česneku, 3 lžíce hladké mouky, 4 lžíce másla, kostka bujónu, pepř, petrželka, opečená veka, sůl…