Saláty
Příspěvky
Fazolový salát
K uvařeným fazolím přidáme kečup, drcený česnek, sůl, pepř a olej, zředíme lákem z nakládaných okurek a chvilku povaříme. Do horkého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakládanou okurku. Podle chuti můžeme dokyselit octem a necháme uležet.
Zálivka Vinegret s Nivou
30 g Nivy, 1 lžíce dobrého oleje, 2 lžíce vinného octa, pepř, eventuálně sůl...
Zálivka na salát z pekingského zelí
2 lžíce vína, 1 lžíce octa, 2 lžičky hořčice, ½ lžičky glutasolu, špetka cukru, menší špetka soli
Těstovinový salát s gyrosem
Těstoviny (nejlépe mušle nebo vřetena) uvaříme v lehce osolené vodě a zcedíme. Na oleji zpěníme cibulku a postupně přidáme nakrájený pórek a papriku a necháme krátce osmahnout. Vmícháme spolu s kořením na gyros do těstovin a dosolíme. Salát je nejlepší, když se nechá přes noc rozležet.
Bramborový salát klasický
1 kg brambor typu A, 120 g majonézy, 2 vejce (nemusí být), 2 malé mrkve, 150 g sterilovaného hrášku, 4 nakládané okurky, 1 malá cibule, několik lžic nálevu z okurek, sůl, pepř...