Jdi na obsah Jdi na menu

Zelenina

Příspěvky

Pečený kořeněný květák

1 střední květák, 2 lžíce javorového sirupu, 2 lžíce omáčky Sriracha, 2 lžíce olivového oleje, ½ lžíce sójové omáčky, špetka černého pepře...

 
15. 12. 2020 | | Rubrika: Zelenina

Kapustové karbanátky s pohankou

250 g pohankové lámanky, středně velká kapusta, 3 cibule, olej, muškátový oříšek, sůl, pepř, česnek, strouhanka...

 
18. 11. 2020 | | Rubrika: Zelenina

Restovaná růžičková kapusta

500 g růžičkové kapusty, 30 ml olivového oleje, 70 g cibule, 1 lžička soli, 2 snítky tymiánu, 5 lístků šalvěje, 2 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky, 30 ml citronové šťávy, 1 lžička cukru...

 
12. 11. 2020 | | Rubrika: Zelenina

Zadělávaná řepa

½ kg červené řepy (spíše menší a stejně velké kusy), 2 lžíce másla, 1 lžíce mouky, ½–1 lžička cukru, ½–1 lžička soli, špetka pepře, 1 lžíce citronové šťávy nebo ½ lžíce vinného či jablečného octa...

 
24. 10. 2020 | | Rubrika: Zelenina

Zapečená rajčata s kuskusem

4 rajčata, 4 lžíce kuskusu, 100 g rozdrobeného sýra feta, sůl, 2 lžíce olivového oleje, hrst nasekané čerstvé bazalky...

 
30. 6. 2020 | | Rubrika: Zelenina

Plněné papriky nakyselo

Bílé papriky, 1 kg kysaného zelí, 3 jablka, 1 cibule, grilovací koření, 1 polévková lžíce sojové omáčky, rýže, cukr, 2 polévkové lžíce oleje, rajčatový protlak, lahůdkové droždí, česnek, oregano, škrob...

 
12. 5. 2020 | | Rubrika: Zelenina

Brokolice s omáčkou Mornay

500 g brokolice, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 100 ml mléka, sůl, pepř, muškátový oříšek, 1 žloutek, 1 kelímek smetany na vaření, 40 g Goudy nebo Ementálu, 1 vrchovatá lžíce strouhaného parmazánu...

 
30. 3. 2020 | | Rubrika: Zelenina

Batáty se sýrem a čočkou

1 kg batátů, ¾ šálku drobné černé čočky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 červená cibule, 120 g kozího sýra, 1 lžička čerstvého tymiánu, čerstvě mletý černý pepř...

 
5. 2. 2020 | | Rubrika: Zelenina

Dýně se sezamovými semínky

1 dýně Hokkaidó, 5 lžic sezamového oleje, 1 lžíce medu, 1 stroužek česneku, 1 lžička strouhaného zázvoru, 2 lžíce sezamových semínek, špetka soli...

 
14. 11. 2019 | | Rubrika: Zelenina

Zapečená zelenina s kozím sýrem

350 g lilků, 250 g cuket, 150 g papriky, 3 rajčata, olivový olej, sůl, pepř, tymián, 200 g měkkého kozího sýra...

 
3. 11. 2019 | | Rubrika: Zelenina

Cuketové placičky

2 středně velké cukety, 1 vejce, ½ hrsti mátových lístků, 1 hrst kopru, 20 g hladké mouky, 1 lžička jemně strouhané citronové kůry, 40 ml olivového oleje, 60 g měkkého kozího sýra, sůl, pepř...

 
2. 11. 2019 | | Rubrika: Zelenina

Zapečený celer se sýrem

2 větší bulvy celeru, 100 g nastrouhaného eidamu, 100 g nastrouhané nivy, kousek másla, ocet, mletý pepř, sůl...

 
24. 10. 2019 | | Rubrika: Zelenina

Zeleninové krokety

500 g brambor typu C, 2 mrkve, 150 g fazolek, 1 cibule, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky + na obalení, olej na smažení, sůl, pepř...

 
20. 10. 2019 | | Rubrika: Zelenina

Lilky plněné brynzou

800 g menších lilků, 400 g bryndzy, pažitka, 600 g rajčat, lžíce slunečnicového oleje, sůl...

 
7. 10. 2019 | | Rubrika: Zelenina

Caponata z Catanie

800 g lilku, 400 g syrových nebo konzervovaných rajčat, 1 stonek celeru, 1 červená cibule, 100 g zelených vypeckovaných oliv, hrst kaparů, 50 g piniových semínek, 2 polévkové lžíce třtinového cukru, půl sklenky bílého vína, několik listů bazalky, extra panenský olivový olej, sůl...

 
27. 8. 2019 | | Rubrika: Zelenina